fbpx

Våra kunder berättar

Peters berättelse

Om Peter

 • I 50-årsåldern
 • Osäker på sin familjehistoria

Våra kunders namn och foton har ändrats för att skydda deras integritet.

Vad förde dig till Eiira?

Jag vet att en eller två av mina släktingar har haft cancer, men jag känner inte till några detaljer. Vi står inte varandra så nära. Jag ville dock ta reda på min genetiska disposition för cancer och andra sjukdomar, inte bara för min egen skull utan även för mina barns skull.

För några år sedan gjorde jag ett genetiskt test med 23andme. Det var perfekt för att tillfredsställa min nyfikenhet på min härstamning, men inte särskilt lämpligt för att förstå min hälsa eftersom deras test endast täcker ungefär 0,1 % av min arvsmassa. När jag hörde talas om Eiira Premium-erbjudandet lät det som en fantastisk möjlighet. Gentestet täcker 100% av min arvsmassa, och riskbedömningen av tio cancerformer är en perfekt start för mig. Jag räknar med att hålla mig uppdaterad för att dra nytta av framtida utveckling och upptäckter inom vetenskapen.

Hur upplevde du Eiira?

"Efter den första chocken känner jag att jag har fattat rätt beslut!"

Själva testet var enkelt, eftersom endast min saliv behövdes. Jag förväntade mig egentligen inga dåliga nyheter när jag tog testet. Men efter en tid fick jag ett meddelande om att jag skulle boka ett möte med en genetisk vägledare. Jag kände mig lite orolig eftersom jag inte hade väntat mig det. 

Det visade sig att jag har en så kallad patogen genvariant som ökar risken för prostatacancer. Jag blev förbluffad. Men det kändes bra att ha en genetisk vägledare som guidade mig genom mina testresultat, min riskanalys och min genetiska profil. Tack vare vägledningen förstod jag vad mitt resultat innebar, vad man kunde göra för att hantera riskerna och hur jag skulle kommunicera resultatet till mina barn. Det är uppmuntrande att veta att överlevnaden är över 90% om man upptäcker prostatacancer tidigt. I slutet av processen kände jag mig välinformerad.

Vissa säger att det är bättre att inte veta eftersom man inte kan göra något med informationen. Men efter den första chocken känner jag att jag har fattat rätt beslut om att ta reda på mina genetiska anlag. Nu vet jag mer och har kontroll över situationen. Jag kan gå till det offentliga hälsovårdssystemet och delta i screeningprogram för att upptäcka cancer tidigt om det blir så. Dessutom kan mina barn också fatta sina egna informerade beslut.

Läs nästa

Bilden av Eiiras kund Amelie

Amelies berättelse

"Jag var orolig för min cancerrisk, men nu kan jag andas ut och leva igen!"

Genom att använda det bästa som vetenskap och teknik kan erbjuda kan vi hjälpa människor att leva ett hälsosammare liv. Vi kan upptäcka potentiella risker som finns inskrivna i generna och göra en individuell plan för att motverka dem.

Eiira Classic

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer

 • Enkelt genetiskt test som görs hemma
 • Upptäck riskerna med de 10 vanligaste cancerformerna
 • Vidta förebyggande åtgärder

Vi värnar om din personliga integritet och följer EUs GDPR och patientsäkerhetslagen.

Välj Eiira Classic om:
Du är orolig för cancer
Du eller någon familjemedlem har fått en cancerdiagnos
Du är orolig för att cancer i familjen ska drabba dina barn

Fotografier av lyckliga människor
Fotografier av lyckliga människor

Eiira Premium

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer

Alla fördelar från Eiira Classic plus:

 • Upptäckt av sällsynta ärftliga cancerrisker
 • Information som täcker 100% av din arvsmassa
 • Livslång uppdatering av vad den framtida vetenskapen kan erbjuda inom förebyggande hälsovård

Välj Eiira Premium om:
Du är orolig för sällsynta cancerrisker
Du vill veta allt om dina genetiska anlag
Du vill dra full nytta av nuvarande och framtida upptäckter om dina gener

Hur genereras Eiiras profilrapport?

Prissättning som passar dina behov

Eiira Classic

4990 kr

879 kr/månad

5269 kr totalt

460 kr/månad

5516 kr totalt

 • Enkelt genetiskt test som görs hemma
 • Upptäck riskerna med de 10 vanligaste cancerformerna
 • Vidta förebyggande åtgärder

Eiira Premium

9990 kr

1758 kr/månad

10548 kr totalt

921 kr/månad

11043 kr totalt

Allt som finns i Eiira Classic, plus:

 • Upptäckt av sällsynta ärftliga cancerrisker
 • Information som täcker 100% av din arvsmassa
 • Livslång uppdatering av vad den framtida vetenskapen kan erbjuda inom förebyggande hälsovård

Uppläggningsavgift 0 kr, administrativ avgift 0 kr/månad, fast årlig ränta 18,9 %, effektiv ränta 20,5 %. Totalbeloppen inkluderar beräknat kreditbelopp på 279 kr för Eiira Classic och 558 kr för Eiira Premium. Gäller för 6 månaders avbetalning hos Klarna. Kreditgivare och betalningsmottagare: Klarna Bank AB (publ) Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. De angivna beloppen är vägledande. Exakt kostnad varierar beroende på vilken dag i månaden köpet görs. För fullständiga villkor, läs mer på klarna.com/se/villkor.

Uppläggningsavgift 0 kr, administrativ avgift 0 kr/månad, fast årlig ränta 18,9 %, effektiv ränta 20,6 %. Totalsumman inkluderar beräknat kreditbelopp på 526 kr för Eiira Classic och 1053 kr för Eiira Premium. Gäller för 12 månaders avbetalningar hos Klarna. Kreditgivare och betalningsmottagare: Klarna Bank AB (publ) Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. De angivna beloppen är vägledande. Exakt kostnad varierar beroende på vilken dag i månaden köpet görs. För fullständiga villkor, läs mer på klarna.com/se/villkor.