fbpx

Våra kunder berättar

Amelies berättelse

Amelie shares her experience with Eiira

Om Amelie

  • I 30-årsåldern
  • Cancer i familjen

Vad förde dig till Eiira?

Min mor fick diagnosen äggstockscancer i 40-årsåldern. En annan släkting på min fars sida fick också en cancerdiagnos. Jag var rädd att dessa sjukdomar kunde vara ärftliga. Därför har jag alltid varit mycket medveten om min hälsa och livsstil – jag har tränat och ätit bra. När jag närmade mig 40 blev jag orolig för mina risker att också få cancer.

Jag tänkte att det bästa sättet att hantera denna oro var att ta reda på vilka risker jag hade utifrån mina gener. Först vände jag mig till det offentliga hälsovårdssystemet, jag skickade in en egenremiss, två månader senare hade jag fortfarande inte fått något svar. Jag visste inte hur länge jag skulle behöva vänta eller vad som skulle hända härnäst. Jag visste dessutom inte om jag var berättigad till genetiskt test eller inte. Denna osäkerhet gjorde mig ännu mer otålig och frustrerad.

Jag hörde talas om Eiira Genetics tjänster och bestämde mig genast för att prova dem. Jag valde Eiira Classic-profilen eftersom jag främst oroade mig för att ha ärvt risken att få cancer. Det är bra att de har en detaljerad förklaring av risknivån och att därefter vidta åtgärder för att kontrollera riskerna.

Hur upplevde du Eiira?

“Jag var orolig för min cancerrisk, men nu kan jag andas ut och leva igen!”

Själva processen var mycket enkel. Jag fick ett testkit, spottade i provröret och skickade tillbaka det. Jag delade också med mig av mitt släktträd och min medicinska historia så gott jag kunde, vilket var enkelt. Efter ungefär åtta veckor fick jag min profilrapport. 

När jag hade läst rapporten var jag lättad. Gentestet visade att jag inte hade ärvt någon av de genetiska mutationer som jag var orolig för. Rapporten förklarade tydligt att jag inte har någon signifikant ökad cancerrisk. Rapporten rekommenderade några livsstilsrekommendationer för att minska cancerrisken. Dessa kunde jag lägga till i mina rutiner.

Efter att ha genomfört gentestet och fått riskprofilen kan jag få del av uppdateringar om nya rön inom cancerforskningen. Den informationen ger mig sinnesro. Jag känner att jag kan andas ut och leva igen!

Läs nästa

Eiira Genetics customer Violet shares her story

Stärk hälsan med Eiiras genetiska test

Genom att använda det bästa som vetenskap och teknik kan erbjuda kan vi hjälpa människor att leva ett hälsosammare liv. Vi kan upptäcka potentiella risker som finns inskrivna i generna och göra en individuell plan för att motverka dem.

Våra produkter

Eiira Classic Genetic Test Kit for Hereditary Cancer Risk

Eiira Classic

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer

  • Enkelt genetiskt test som görs hemma
  • Upptäck ärftliga risker för de 10 vanligaste cancerformerna
  • Vidta förebyggande åtgärder

4990 kr

12 installments for only 460 kr/month (5516 kr total)

Learn more
Eiira Premium Genetic Test Kit for hereditary cancer assessment

Eiira Premium

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer


Alla fördelar från Eiira Classic plus:

  • Upptäckt av risker för sällsynta ärftliga cancerformer
  • Information som täcker 100% av ditt genom
  • Livslång uppdatering av vad den framtida vetenskapen kan erbjuda inom förebyggande hälsovård

9990 kr

12 installments for only 921 kr/month (11043 kr total)

Learn more

Set-up fee 0 kr, administrative fee 0 kr/month, fixed annual interest 18.9%, effective interest 20.6%. Totals include estimated amount of credit of 526 kr for Eiira Classic and 1053 kr for Eiira Premium. Applies to 12 months of installments with Klarna. Creditor and payee: Klarna Bank AB (publ) Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. The amounts shown are an indication. Exact cost varies depending on which day of the month the purchase is made. For complete terms and conditions, read more at klarna.com/se/villkor