fbpx

Våra kunder berättar

Peters berättelse

Om Peter

  • I 50-årsåldern
  • Osäker på sin familjehistoria

Vad förde dig till Eiira?

Jag vet att en eller två av mina släktingar har haft cancer, men jag känner inte till några detaljer. Vi står inte varandra så nära. Jag ville dock ta reda på min genetiska disposition för cancer och andra sjukdomar, inte bara för min egen skull utan även för mina barns skull.

För några år sedan gjorde jag ett genetiskt test med 23andme. Det var perfekt för att tillfredsställa min nyfikenhet på min härstamning, men inte särskilt lämpligt för att förstå min hälsa eftersom deras test endast täcker ungefär 0,1 % av min arvsmassa. När jag hörde talas om Eiira Premium-erbjudandet lät det som en fantastisk möjlighet. Gentestet täcker 100% av min arvsmassa, och riskbedömningen av tio cancerformer är en perfekt start för mig. Jag räknar med att hålla mig uppdaterad för att dra nytta av framtida utveckling och upptäckter inom vetenskapen.

Hur upplevde du Eiira?

“Efter den första chocken känner jag att jag har fattat rätt beslut!”

Själva testet var enkelt, eftersom endast min saliv behövdes. Jag förväntade mig egentligen inga dåliga nyheter när jag tog testet. Men efter en tid fick jag ett meddelande om att jag skulle boka ett möte med en genetisk vägledare. Jag kände mig lite orolig eftersom jag inte hade väntat mig det. 

Det visade sig att jag har en så kallad patogen genvariant som ökar risken för prostatacancer. Jag blev förbluffad. Men det kändes bra att ha en genetisk vägledare som guidade mig genom mina testresultat, min riskanalys och min genetiska profil. Tack vare vägledningen förstod jag vad mitt resultat innebar, vad man kunde göra för att hantera riskerna och hur jag skulle kommunicera resultatet till mina barn. Det är uppmuntrande att veta att överlevnaden är över 90% om man upptäcker prostatacancer tidigt. I slutet av processen kände jag mig välinformerad.

Vissa säger att det är bättre att inte veta eftersom man inte kan göra något med informationen. Men efter den första chocken känner jag att jag har fattat rätt beslut om att ta reda på mina genetiska anlag. Nu vet jag mer och har kontroll över situationen. Jag kan gå till det offentliga hälsovårdssystemet och delta i screeningprogram för att upptäcka cancer tidigt om det blir så. Dessutom kan mina barn också fatta sina egna informerade beslut.

Läs nästa

Image of Eiiras customer Amelie

Amelies berättelse

“Jag var orolig för min cancerrisk, men nu kan jag andas ut och leva igen!”

Genom att använda det bästa som vetenskap och teknik kan erbjuda kan vi hjälpa människor att leva ett hälsosammare liv. Vi kan upptäcka potentiella risker som finns inskrivna i generna och göra en individuell plan för att motverka dem.

Våra produkter

Eiira Classic

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer

  • Enkelt genetiskt test som görs hemma
  • Upptäck ärftliga risker för de 10 vanligaste cancerformerna
  • Vidta förebyggande åtgärder

4990 kr

12 delbetalningar för endast 460 kr/månad (totalt 5516 kr)

Läs mer

Eiira Premium

Ett genetiskt test för förebyggande av ärftlig cancer


Alla fördelar från Eiira Classic plus:

  • Upptäckt av risker för sällsynta ärftliga cancerformer
  • Information som täcker 100% av ditt genom
  • Livslång uppdatering av vad den framtida vetenskapen kan erbjuda inom förebyggande hälsovård

9990 kr

12 delbetalningar för endast 921 kr/månad (totalt 11043 kr)

Läs mer

Uppläggningsavgift 0 kr, administrativ avgift 0 kr/mån, fast årlig ränta 18.9%, effektiv ränta 20.6%. Totalsumman inkluderar beräknat kreditbelopp om 526 kr för Eiira Classic och 1053 kr för Eiira Premium. Gäller för 12 månaders delbetalning med Klarna. Kreditgivare och betalningsmottagare: Klarna Bank AB (publ) Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Angivna belopp är en indikation. Exakt kostnad varierar beroende på vilken dag i månaden köpet görs. För fullständiga villkor, läs mer på klarna.com/se/villkor